ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ – ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
στο χέρι σας. 

Μία mobile εφαρμογή για κάθε γυναίκα με μεταστατικό καρκίνο μαστού.

Google play App store

Γνωρίζουμε πως η διάγνωση της μετάστασης είναι ένα γεγονός που φέρνει πολλές αλλαγές στη ζωή των ασθενών και μπορεί να δημιουργήσει μια νέα πραγματικότητα.
Με οδηγό τις ανάγκες των ασθενών με μεταστατικό καρκίνο μαστού, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» έχει δημιουργήσει ένα mobile app που έχει σαν στόχο να γίνει χρήσιμο εργαλείο για κάθε γυναίκα με μεταστατικό καρκίνο μαστού.
Βασικοί άξονες για το σχεδιασμό της εφαρμογής είναι η ενημέρωση των γυναικών με μεταστατικό καρκίνο μαστού για τα θέματα που τις αφορούν, η υποστήριξή τους μέσα από χρήσιμες πρακτικές συμβουλές για την καθημερινότητά τους και η επικοινωνία με υποστηρικτικές δομές.
Μέσω της εφαρμογής οι γυναίκες με μεταστατικό καρκίνο μαστού έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για νεότερα ιατρικά δεδομένα, για σημεία ενδιαφέροντος όπως Νοσοκομεία, Δομές Υγείας και Ιατρεία πόνου, να λάβουν χρήσιμες συμβουλές για τη διαχείριση των συναισθημάτων τους και των ανεπιθύμητων ενεργειών της θεραπείας τους, να θέσουν στόχους που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής τους και να δουν προτάσεις για βελτίωση της καθημερινότητάς τους.
Το mobile app «ΜΥ alma» έχει σχεδιαστεί τόσο για Android όσο και για IOS κινητές συσκευές και διατίθεται ήδη, εντελώς δωρεάν από το Google play και το Appstore.

Η Mobile εφαρμογή “My Alma” υλοποιείται με την υποστήριξη του διεθνούς βραβείου SPARC που απονεμήθηκε στο «Άλμα Ζωής», μέσω της συνεργασίας της Ένωσης για το Διεθνή Έλεγχο του Καρκίνου (UICC) και της Pfizer Inc.

Επιστημονική επιμέλεια:
Ογκολογική Κλινική Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

 

Λειτουργίες εφαρμογής "MY alma"

Κατεβάστε το app εντελώς δωρεάν και ανακαλύψτε τες!

my-alma-profile

Δημιουργία προφίλ

Φτιάξτε το δικό σας προφίλ και ζήστε την εξατομικευμένη εμπειρία “ΜΥ alma”.

Δημιουργώντας το προφίλ σας, έχετε πρόσβαση σε επιπλέον λειτουργίες, όπως το emo-meter, τηλειτουργία “Το σώμα μου” και το σύστημα στόχων, ενώ εξασφαλίζετε πως η ενημέρωση που λαμβάνετε μέσω της εφαρμογής θα είναι προσωποποιημένη. 

my-alma-emometer

Emo-meter

Σύστημα ενδυνάμωσης και διαχείρισης των συναισθημάτων, με tips βελτίωσης, μέσω της απλής ερώτησης «Πώς αισθάνεσαι σήμερα;»

Απαντήστε στην ερώτηση “Πώς αισθάνεσαι σήμερα” επιλέγοντας ένα από τα βασικά συναισθήματα που περιλαμβάνονται στο emo-meter. Θα έχετε σαν απάντηση μία απλή συμβουλή για βελτίωση της διάθεσής σας. 

my-alma-body

Το σώμα μου

Καταγραφή της σωματικής κατάστασης και προτάσεις για βελτίωσή της μέσω της απλής ερώτησης «Πώς αισθάνεσαι σωματικά;»

Συμπληρώστε πώς αισθάνεστε σωματικά, επιλέγοντας ανάμεσα σε απλές απαντήσεις. Με διαδραστικό τρόπο, η εφαρμογή θα σας ενημερώσει για τις πιθανές αιτίες κάθε κατάστασης, θα σας δώσει απλές συμβουλές για να νιώσετε καλύτερα ή θα σας προτείνει επικοινωνία με τον γιατρό σας!

my-alma-stoxoi

Οι στόχοι μου

Σύστημα στόχων σχετικά με υγιεινές συνήθειες με επιβράβευση για κάθε «κατάκτηση» που βελτιώνει την ποιότητα ζωής

Θέστε τους δικούς σας στόχους σχετικά με την ήπια άσκηση, με την κατανάλωση αλκοόλ, την βελτίωση της διατροφής σας και τη διακοπή καπνίσματος. Η εφαρμογή θα σας επιβραβεύσει για κάθε βήμα σας προς πιο υγιεινές επιλογές που μπορούν να συνεισφέρουν ουσιαστικά στην ποιότητα ζωής σας.

my-alma-messages

Τοίχος μηνυμάτων ενδυνάμωσης

Οποιαδήποτε έχει την εφαρμογή μπορεί να στείλει το δικό της μήνυμα δύναμης και ελπίδας, το οποίο εμφανίζεται σε έναν τοίχο ενδυνάμωσης. Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε πως δεν είμαστε μόνες σε αυτή την περιπέτεια.

my-alma-calendar

Ημερολόγιο

Το ημερολόγιο της εφαρμογής μας επιτρέπει να σημειώνουμε σημαντικά θέματα που δεν πρέπει να ξεχάσουμε, όπως τα ιατρικά μας ραντεβού, υπενθυμίσεις για τις θεραπείες μας και οτιδήποτε άλλο δεν πρέπει να μας διαφύγει, για την καλύτερη οργάνωση της καθημερινότητας.
Παράλληλα, στο ημερολόγιο του Συλλόγου “Άλμα Ζωής” αναρτώνται σημαντικές δράσεις του Συλλόγου ώστε να συμμετέχουμε σε αυτές εφόσον επιθυμούμε.

my-alma-news

Ενημέρωση

Ιατρικά άρθρα, νέα και συμβουλές ώστε για θέματα που μας ενδιαφέρουν ανανεώνονται συνεχώς. 

my-alma-video

Videos – Podcasts

Δείτε  videos με απλές ασκήσεις yoga για το σπίτι, με τεχνικές mindfulness και συμβουλές διαχείρισης συναισθημάτων και podcasts ενημέρωσης, στήριξης & ενδυνάμωσης.

my-alma-pois

Σημεία ενδιαφέροντος

Καταγραφή των κοντινότερων σημείων που πιθανώς χρειάζονται οι γυναίκες με μεταστατικό καρκίνο μαστού, με χάρτη, οδηγίες πρόσβασης και στοιχεία επικοινωνίας. Περιλαμβάνονται Νοσοκομεία, Ιατρεία Πόνου, καταστήματα με είδη για τον καρκίνο του μαστού

my-alma-glossary

Επεξήγηση όρων

Γνωρίζουμε πως η ιατρική ορολογία ενδεχομένως είναι δυσνόητη για τους περισσότερους από εμάς, δυσκολεύει την επικοινωνία και μας δημιουργεί ανασφάλεια. Σε μία σύντομη καταγραφή παρουσιάζονται με απλά λόγια οι πιο συνηθισμένοι όροι που χρησιμοποιούν οι γιατροί για την ασθένεια του καρκίνου του μαστού. 

my-alma-medical-substances

Παρενέργειες δραστικών ουσιών

Σύντομη επεξήγηση των παρενεργειών που πιθανώς σχετίζονται με τις θεραπείες.